Les etiquetes són un dispositiu de Facebook que ajuda els amics a compartir informació uns als altres al lloc de xarxes socials. Una etiqueta és essencialment un enllaç al vostre perfil de Facebook que s'adhereix a una foto o publicació; qualsevol persona de la vostra llista d'amics pot etiquetar-vos. Per sort, si no us agrada una etiqueta, és fàcil treure-la.

...

Etiquetes de fotos

Quan algú us etiqueta en una foto, una còpia de la fotografia es transferirà al vostre perfil. Quan un visitant del vostre perfil fa clic a l’enllaç "Fotos" que hi ha a la imatge de perfil, veu totes les imatges que heu etiquetat als àlbums que heu creat. Una còpia de la foto també es conserva al perfil de l’amic que la va penjar i els visitants del seu perfil podran veure que està etiquetat a la imatge. Rebreu una notificació quan algú us etiqueta en una imatge.

Etiquetes de publicació

Quan un amic us etiqueta en una publicació, el vostre nom apareix com a enllaç a la seva actualització: qualsevol persona que vegi la publicació pot fer clic a l'enllaç i dirigir-lo al vostre perfil. Una còpia de la publicació també apareix a la paret del vostre perfil, de manera que tots els visitants que tinguin accés al vostre mur la veuran. Igual que amb les etiquetes de fotos, sempre rebeu una notificació quan un amic us etiqueta en una de les publicacions.

Eliminació de les etiquetes

Tot i que no podeu impedir que una persona us etiqueti, Facebook sempre us permet treure una etiqueta amb la qual no esteu satisfet. A sota de cada foto o publicació en què heu etiquetat, hi ha un enllaç "Elimina l'etiqueta"; només cal fer clic per canviar l'etiqueta. La foto o publicació ja no apareixerà al vostre perfil, encara que la foto o la publicació continuaran existint a la pàgina del vostre amic.

Etiquetatge d'altres persones

Facebook us dóna permís per posar etiquetes a qualsevol foto a la qual tingueu accés. Això vol dir que, encara que no siguis amic d’usuari de Facebook, si la seva configuració de privadesa és tal que puguis veure les seves fotos, pots assignar-hi etiquetes. Simplement feu clic a l’enllaç "Etiqueta aquesta foto" a sota d’una imatge i seguiu les indicacions que apareixen a la pantalla per inserir una etiqueta. Per etiquetar un amic en una publicació, només cal escriure el símbol "@" i després el nom de l'amic.